Haber

Seyit Torun’dan Soylu’ya İstifa Çağrısı: “İçişleri Bakanlığı’na Bugüne Kadar Gelmiş En Büyük Kara Lekedir. Millete Yakışmayan Bir Bakandır”

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu milletin vicdanında da aklında da İçişleri Bakanlığı’na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedir. Bu millete yakışmayan bir bakandır. Bir an evvel istifa etmelidir” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “İzmir işgal altında” sözlerini anımsatan Torun, “Zaman vakit Soylu’ya özendiğini biliyorum. O kurucu ayarına geri dönsün. Soylu’dan bir şey olmaz. Sakın ha sakın ona özenmesin. İzmir halkına ve Büyükşehir Belediyemize yaptığı hakaretten ötürü özür dilesin” diye konuştu.

İzmir Seferihisar’da düzenlenen “Meclis Üyeleri Kampı” etkinliğinde bugün konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İçişleri Bakanı Soylu’yu istifaya davet etti. CHP’li belediyelerin hizmetlerini anlatan Torun, hükümeti eleştirerek gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Seyit Torun, konuşmasına Yalova Belediyesi’nde kendisi şikayet ettiği halde “Zimmete para geçirilmesi” iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman’ın duruşmasında mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM’ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini anımsattı. Torun şunları söyledi:

“Bu galiba hakkımdaki dördüncü fezleke. Hiç fark etmez. İnandığımız yolda kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Asla bir adım dahi geri atmayacağız. Cüretle ve inançla bu süreçte kesinlikle galip çıkacağız. Büyükşehir Belediye liderim yolda gelirken hayal kurmuş. Onun hayalinin gerçekleşmesine 6-7 ay kaldı. İnşallah 7 ay sonra sevgili liderim bu sefer Seferihisar’a gelirken, ‘İktidarın büyükşehir belediye lideri olarak geliyorum’ diyeceksin, hiç merak etme. 2019’da çok değerli bir şeyi başardık. 11 büyükşehiri aldık, 250’ye yakın belediye aldık. Türkiye nüfusunun yüzde 51.8’ini yönetiyoruz. Ekonomik büyüklük olarak yüzde 65’ine hükmediyoruz. Bunlar çok kıymetli ama 2019’da çok daha değerli bir şeyi başardık. Bu ceberut iktidarı, diktatörlüğü sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Gönderebileceğimizi ispat ettik. Artık sıra ikinci ayağa geldi. Yerelde gösterdiysek genelde de göstermeliyiz. Birinci seçimde bunu başaracağız, daima birlikte milletin iktidarını kuracağız. Büyükşehir Belediye liderim kredi notunu açıkladı. Sahiden gurur duyduk. Belediyelerimiz misyona inanın çok güç şartlarda başladılar. Borç, işçi yükü, iktidarın yetkilerini ellerinden alma uğraşları ve Erdoğan lokal seçimden sonra demişti ya ‘Topal ördek olacaklar’ diye. Topal ördek yapma gayretleri daima devam etti. Belediye liderlerimiz yılmadı, şikayet etmedi, gayret etti. Birçok ankette gururla söylüyorum ki belediye liderlerimiz her şeye karşın başarılı ve hoş işler yapıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Meclis üyelerimizi de tebrik ediyorum. Onlar da bu çabanın modülü.”

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA GELMİŞ EN BÜYÜK KARA LEKEDİR”

Süleyman Soylu’ya reaksiyon gösteren ve istifaya davet eden Seyit Torun şöyle devam etti:

“Şu anda bütçe görüşmeleri devam ediyor kurulda. Bugün de İçişleri Bakanı’nın bütçesi var. Haksızlığını, adaletsizliğini bilmesine rağmen kendini aklamaya çalışacak. Bu milletin vicdanında da aklında da İçişleri Bakanlığı’na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedir. Bu millete yakışmayan bir bakandır. Bir an evvel istifa etmelidir. Cumhuriyet Hak Partili belediyeler kaynaklarını verimli kullanarak her türlü engellemelere karşın inanılmaz işler yapıyor. Pandemide onların 5 maskeyi dağıtamadığı süreçte meclis üyelerimiz, liderlerimiz her kapıyı çaldı, maskeden her türlü gereksinime kadar karşılamaya çalıştı. Bugün onların yapamadığını yaptılar, sıkıntı günlerde vatandaşımızın yanında oldular. 4 milyon 800 bin haneye yardım yapıldı. Yardımların toplam fiyatı 26 milyar lira. Bu yalnızca belediyelerimizin vatandaşlarımıza sağladığı toplumsal yardımlar. Şu anda değerli bir ekonomik buhranın içindeyiz. Tüm kesitler önemli bir ekonomik kahır içinde. Yoksullukla karşı karşıya. Meskenine ekmek götürmenin kederinde. Belediyelerimiz olmasaydı, yaşadığımız sorun çok daha büyürdü. Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Belediyelerimizle uğraşacağına, engelleyeceğine teşekkür et. Senin yarattığın krizi, yoksulluğu belediyelerimiz hafifletiyor. Yoksa çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıya kalırdık.

“BELEDİYELERİMİZ DEĞİL, VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR”

Erdoğan belediyelerimizin daha iyi hizmet vermesinin önünü açması gerekirken, maalesef engeller koyuyor. Biliyoruz ki İzmir’imizde de her türlü kamu kaynaklarını kapattı. İşte geçen gün Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesini konuşurken sayın bakana sorduk. ‘İzmir’imiz zelzele tehdidiyle karşı karşıya. 2 yıl evvel acı yaşadık. Canlarımız kaybettik. İnsanımız mağdur oldu. Belediyemiz dünya bankasından çok uzun vadeli, düşük faizli kredi buldu. Yalnızca bir imzanıza bakıyor.’ Üzülerek gözümüzün içine baka baka ‘Hayır bizden kaynaklanan bir şey yok. Evrak eksikliği falan’ dedi. Meğer ben her şeyin tamam olduğunu biliyorum. En değerli husus için de tek bir imza.. Hazine garantisi istense, Vilayetler Bankası teminatı istense anlayacağız lakin garanti ile alınmış krediyi dahi saray bekletiyor, imzalamıyor. Birçok belediyemiz var. Muğla belediyemiz altyapı, İstanbul belediyemiz bir öbür sorunu için aldılar lakin sarayda yaklaşık 28 milyarlık kredimiz bekliyor. Aslında liderlerimizi değil, vatandaşlarımızı cezalandırıyor.”

CHP’Lİ BELEDİYELERİN HİZMETLERİNİ ANLATTI

CHP’li belediyelerin hizmetlerini anlatan Torun şunları söyledi:

“Yıllardır yurt meselesini çözemediler. Her yere üniversite yaptık diye övündüler lakin öğrencilerimizin barınma sorunun hala çözemediler. Vaatlerle geçiyorlar. Belediyelerimiz 22 olan öğrenci yurt sayısını 83’e çıkardı. 2 bin 996 olan yurt kapasitesini de 14 bin 145’e yükselterek yüzde 392 artırdı. Biz nerede hangi sorun varsa ‘Bu sorun iktidarındır’ demeden hangi yurttaşımız, sorun yaşıyorsa belediyelerimiz vatandaşın yanında. Her manada da takviyelerini artırıyorlar. Kreş sayımız 162’ydi. 380’e çıktı. Kapasitesi 12 binden 32 bine yükseldi. Burada da yüzde 164 artış sağlandı. 20 yıldır iktidardalar, 25 yıldır Ankara’yı, İstanbul’u yönetiyorlar hala ulaşım meselesini çözemediler. Belediyelerimiz yaklaşık 11 raylı sistemi tamamladı. 23 raylı sistem de devam ediyor. Bunlar evvelce başlamış olsaydı şimdiye kadar çözülürdü. 3 bin 196 futbol alanı büyüklüğünde yeşil alanı vatandaşlarımızın kullanımına açtılar. Biz tabiatın yeşilini seviyoruz. Onlar doların yeşilini seviyor. Tarım konusunda da kıymetli bir aralık aldık. Bir tarım ülkesiyiz. Tarım ithalatçısı ülke haline geldik. Otundan etine kadar ithal eder hale geldik. Kırsal boşaldı, şu anda üretimden koptuk. Çiftçimiz, üreticimiz eserine küstü. Belediyelerimiz 160 bin üreticiye 8 milyar 700 milyon lira dayanak sağladı. Birçok hususta dayanak oldu. İşte halkçı, toplumsal demokrat belediyecilik budur. Derman belediyeciliği budur.

“ERDOĞAN BU RAKAMLARI GÖZÜN GÖRMÜYOR MU?”

Tarım Bakanlığı’nın 25-30 milyar destek sağladığı bir ülkede belediyelerimiz 10 milyara yakın destek sağladı. Desteği sağladım diye övünen iktidar 25-32 milyarın 23 milyarını da çiftçiye verdiği mazottan geri aldı. Bir cebine koydu, diğerinden geri aldı. Şimdi ‘Üreticiyi destekledim’ diye masal anlatıyor. Genel Liderimiz da daima o örneği verir. Konya büyüklüğünde Hollanda 180 milyar dolar tarım ihracatı var. Biz kendi kendimize yetemiyoruz. Her türlü tarım eserini ithal eder hale geldik. Neyi ne kadar yetiştireceğiz, neyi ne kadar satacağız bilmiyoruz. Bu türlü bir iktidar olamaz. 20 yıldır tarımı bitirdiler, köyleri boşalttılar. İnsanları fakirleştirdiler. Vakit zaman Erdoğan gittiği yerlerde belediyelerimizin hizmet yapmadığını, hiçbir biçimde vatandaşın problemini çözmediğini söz ediyor. ya Erdoğan ben sana ne diyeyim. Bu sayıları gözün görmüyor mu? Belediyelerimizin senin iktidarının 20 yılda yapamadığını yaptığını gözün görmüyor mu? Her türlü engellemelerine, kumpasına, misyondan almaya çalışılmasına karşın. Sen görmüyorsun Erdoğan lakin vatandaş her şeyi görüyor.

“ELLERİNDEN GELSE BELEDİYE MECLİSLERİNİ FALAN DA KALDIRACAK. SARAYDAN YÖNETECEKLER. İLÇE BELEDİYELERİNİ FALAN KALDIRACAKLAR”

Biz bunları yaparken onlar bağışlara el koyuyor. Belediyelerimizin yetkilerini, gelirlerini elinden alıyor. Ellerinden gelse belediye meclislerini falan da kaldıracaklar. Tek saraydan yönetecekler. İlçe belediyelerini falan kaldıracaklar. Ne gerek var muhtara, belediye meclis üyesine. O denli ya çocuk sayımıza da o kadar verdiğine nazaran, bunlara da karar verebilir. Doğal afetler yaşıyoruz. Yardım kampanyalarını başlatma yetkisini bile eline aldı. Bağışı benden diğeri toplayamaz. Felaket geldiğinde daima İBAN numaraları gönderiyorlar. Daima vatandaştan dayanak istiyorlar. Pandemi, sarsıntı, sel, yangın yaşadık. Sarayın beslemelerinden fedakarlık istediler mi? Geçtiğimiz otoyollar, köprüler, fedakarlıkta bulundu mu? Onlar tıkır tıkır paralarını aldılar, döviz üzerinden. Onlara daima ülkenin rantı ve kaynakları düştü. Belediyeler ortasında ayrım yapmıyoruz diyorlar ya. Orhan Gencebay’ın bir şarkısı var onu söylüyorum ben. Adaletiniz batsın. Çevre, Şehircilik Bakanlığı’nın hibe ve yardımlarının yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine gidiyor. Nüfusun 51.8’ini biz yönetiyoruz fakat kaynakların yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine gidiyor. Bunların adaleti bu. Adaletten anladıkları bu. Belediyelerimizden müfettişlerin çıktığı yok, kadrolu eleman gibi oldular. AKP’li belediyelere yıllardır tek müfettiş gitmedi. Tek bir soruşturma geçirmediler. Bunların işi gücü haksızlık, adaletsizlik, palavra dolan. Birçok argümanda bulundular. ‘Terörist çalıştırıyorsunuz’ dediler. ‘Onu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz’ dediler. Hiçbirini ispatlayamadılar. İşleri güçleri dedikodu.”

“AYAKKABI NUMARASINI BİLİYORUM DEDİĞİN TERÖRİST 4 AY İSTANBUL’DA KALDI VE PATLAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ”

“‘Sınır namustur’ dedik. İl ve ilçelere afişlerini astık. Onları bile kaldırmaya kalktılar. En son yaşadığımız Taksim’deki patlamada sonun ne kadar değerli olduğu ortaya çıktı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diyorum. Bu işin takipçisi olacağız. ‘Öyle ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz, huduttan kuş uçmaz haberimiz olur. 128 civarında terörist kaldı’ demek, palavra atmak kolay. Senin ayakkabı numarasını biliyorum dediğin terörist 4 ay İstanbul’da kaldı ve patlamayı gerçekleştirdi. 6 canımızı kaybettik, yüzlerce yaralımız oldu. Vazifesini yapamadığının ispatı. Terörist de terör örgütünün istihbaratçısıymış. Bu kadar acizlik olmaz.

“MURAT KURUM’DAN İZMİR HALKI OLARAK, BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Murat Kurum’dan İzmir halkı olarak, Büyükşehir olarak özür bekliyoruz. Hem İzmir halkına hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na büyük bir özür borçlu. ‘İzmir işgal altında’ diyerek hakaret eden bakandan özür bekliyoruz. Vakit zaman Soylu’ya özendiğini biliyorum. O kurucu ayarına geri dönsün. Soylu’dan bir şey olmaz. Onun lisanı, kanısı kirli. Bu ülkeye yakışmayan bir bakan. Sayın Kurum en azından bir devlet anlayışı var. Sakın ha sakın ona özenmesin. İzmir halkına ve Büyükşehir Belediyemize yaptığı hakaretten ötürü özür dilesin.

“ÜLKENİN BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Bunlar iktidara geldiklerinde 3 y dediler. ‘Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk’ dediler. Hepsinin aksisini yaptılar. Bunlar 3 y’ye bir şeyi eklediler. 4’e çıkardılar. Bir y daha eklediler. Yalancılık. Yalancılığı olağanüstü yapıyorlar. Palavralarının da yasaklarının da sonu geldi. 6-7 ay sonra yapılacak birinci seçimde palavraya da talana da hırsızlığa da yoksulluğa da daima bir arada son vereceğiz. Az bir vaktimiz kaldı. Bu işin hiçbir latifesi yok. Her seçim için değerli dedik. Fakat bu seçim sahiden çok kıymetli. Bir yol ayrımı. Şayet biz bir sefer daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni onaylarsak bedeli ağır olacak. Bu vatan toprakları için kan ve ter dökmüşler için, Mustafa Kemal Atatürk için hep beraber hareket etmeliyiz. Her birimiz dava insanı olacağız. Gün iktidar günü. Gün milletin sorunlarını çözme günü. Gün hep birlikte bu karanlık iktidarı gönderme günü. Çankaya Köşkü’ne cumhurbaşkanımızı oturtacağız. Gazi meclisi de onurlandıracağız. Ülkenin bütün sıkıntılarını çözeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort